18 Eylül 2010 Cumartesi

TRETYAKOF(TRETYAKOVSKAYA) SANAT GALERİSİ


25.06,2010 Rehberimiz bizi TRETYAKOVSKAYA RESİM VE IKONA SANAT GALERİSİNE getirdi.Burası dünyanın en ünlü sanatsal müzelerinin başlıcalarından birisi.Burada resim çekmek yasak olduğu için resim çekemedik.Galerinin sahip olduğu koleksiyon Rus tarihsel ve kültürel gelişiminin 1000 yılını kapsamaktadır.Bu önemli galeriyi 19.YY. sonlarında Moskovalı ünlü tüccar ve sanayici PAVEL MİHAYLOVİÇ TRETYAKOV kurmuştur.Günümüzde 100.000 den fazla paha biçilmez esere ev sahipliği yapan galeride 12.-17.yy.Eski Rus Sanatı ,18.-20. yy.Resim grafik ve heykelleri ,20.yy. sanat eserleri mevcuttur.
İki kat olan galeride (yıllardır ermeni diasporasının kullandığı kuru kafa resmi)Vasnetsov,Ayvazovski,Surikov,Brullow ve Perov gibi sadece Rus ressamların resimleri sergileniyor.
Resimler en ince detayları gösterecek şekilde çizilmiş çok büyük tablolar halinde.Bu büyük tabloları yaparken önce küçük parçalar halinde yapıp sonra bu parçaları birleştirirlermiş. Yaptıkları küçük küçük tablolar büyük tabloların yanında sergilenmekte.Resimlerde genellikle ellerinde hakimiyet sopası ve dünya var.Bununla ""Biz Dünyanın Hakimiyiz"" ifade ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder